top of page

De tre Principper - og om at være sig selv

Lidt input til, hvordan du er dig selv... Hvis der er noget, som de fleste af os gerne vil, så er det at være os selv! I virkeligheden kan vi aldrig ikke være os selv. Men det kan i den grad føles sådan! Be yourself - everbody else is taken!

Følelsen af ikke at være os selv opstår typisk, når vi overhører det, som vi godt ved er rigtigt for os. Eller som en af mine klienter sagde det: Når jeg ikke lytter til mig selv, så bliver jeg mere utydelig, både for mig selv og andre. Så hvordan lytter vi til os selv? Og hvad vil det egentlig sige? For det første kan det være enormt hjælpsomt for os at opdage, at vi inderst inde godt ved, hvad der er er rigtigt for os. Måske du kender du følelsen af, at du er gået til højre, men du godt inderst inde ved, at du skulle være gået til venstre? Det er den følelse jeg taler om. Følelsen af, at vi godt ved, hvad der var det rigtige. For det andet kan det være rart at opdage, hvad der kan forhindre dig i at lytte til din indre sundhed. Det er dine tanker! Det kan være svært at mærke, hvad der er rigtigt og forkert, når du er fanget i tankelarm. Alle tankerne, der kværner rundt i dit hoved om hvad andre synes om dit valg? Hvad nu, hvis de ikke kan lide dig? Hvad tænker de, hvis du skiller os ud fra samfundsnormen? Tankerne kan være så larmende at vi helt overhører følelsen inden i om, hvad der egentlig er vigtigt for os. Vi kommer let til at søge efter svaret udenfor os selv. Men der er altid kun en, der ved, hvad der er bedst for os. Det er os selv! Har du lyst til at lytte mere til emnet?

I den første video taler jeg med Belinda Donkin om, hvordan principperne kan være en håndsrækning til - på den nænsomste måde - at opdage det, når tankerne igen, igen giver os oplevelsen af ikke at være os selv.I den anden video taler jeg om lavt selvværd set i lyset af De tre Principper.


Comments


bottom of page