top of page

BEHANDLING AF TRAUMER

Du er allerede fri af fortiden

Jeg har talt med mange klienter, som har følt sig styret af deres fortid eller bestemte traumatiske hændelser - og som har haft et stort ønske om at blive fri af den, så de kan få det liv, som de gerne vil. 

 

Det kan lyde paradoksalt, men vi kommer ofte til at holde liv i fortiden i vores forsøg på at slippe den. Vi kommer simpelthen til at give fortiden så meget tid og opmærksomhed, at den bliver ved med at fylde i vores liv. Problemet er ikke fortiden, men at vi i nuet bliver ved med at tænke på fortiden. 

FORTIDEN ER OVERSTÅET

Vi taler ofte om fortiden som noget solidt, der har magt til at ødelægge vores liv. Det har den ikke. Fortiden er fortid. Den er overstået. Den er forbi. Den eneste måde den kan eksistere på er som tanker og reaktioner i nuet. 

 

Vi kan ikke styre vores tanker og følelser, og derfor kan negative tanker og følelser om fortiden sagtens dukke op. Det kan opleves voldsomt ubehageligt, når det sker. Men du behøver ikke gøre noget ved dem, når de kommer på besøg. Dine tanker og følelser er midlertidige og hele tiden i bevægelse. De forsvinder af sig selv igen. 

“Traumatiske oplevelser var virkelige, da de skete. 

Nu eksisterer de kun som erindringer i vores bevidsthed”

Sydney Banks

Dine oplevelser har selvfølgelig været virkelige og reelle. De har været en del af dit liv og det, som du har oplevet. Det vigtige er at hjælpe dig, så du ikke bruger mere tid og energi på de ubehagelige oplevelser end du behøver.  

 

GIV SLIP PÅ FORTIDEN

Hvis du bruger meget tid på at tænke over det, som er sket, så holder du de ubehagelige minder i live. Det er derfor de bliver ved med at dukke op i dit sind. Du behøver ikke at bearbejde, forstå eller analysere din fortid for at blive fri af den. 

 

Hvis du giver sindet fred og ro, så vil dine tanker og følelser regulere sig helt af sig selv og komme til at fylde mindre og mindre. Det gælder også de negative tanker om fortiden. 

 

DU KAN FÅ DET GODT IGEN

Hvis du erfarede, at dine tanker og følelser om fortiden var midlertidige - ville du så være lige så bange for dem? Formentlig ikke. 

Det er mindre skræmmende at have det dårligt, når vi ved, at vi bare skal vente på at få det godt igen. Du er designet til at finde tilbage til ro og glæde, også selvom du har haft nogle voldsomme oplevelser. Det er noget af det, som jeg vil tale med dig om, hvis du ønsker samtaler hos mig. 

DU ER LIGE SOM ALLE OS ANDRE DESIGNET TIL AT FINDE RO OG GLÆDE

Mand med hjerte.jpg

FÅ ET NYT FORHOLD TIL DIN FORTID

Det er let at blive fanget i en ond spiral, når det gælder traumer. Misforståelsen af, hvordan vores sind fungerer, resulterer i, at vi let til at skabe mere uro i forsøget på at få det godt. 

Har du lyst til at få en ny forståelse af dit sind, så du igen kan få det godt? Og slippe tankerne fra fortiden?

Så kan et gruppeforløb omkring De Tre Principper være lige noget for dig: 

 

Dine traumatiske oplevelser falder til ro af sig selv, hvis du giver dem lov. Det er i vores forsøg på at forstå og bearbejde fortiden, at vi holder den i live. Du behøver ikke at analysere eller løse fortidens problemer for at få det godt. 

BLIV RINGET OP

 

Send mig dit telefonnummer, så ringer jeg dig op til en uforpligtende snak.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

bottom of page