top of page

GRUPPEPROCESSER - VIRKSOMHEDER

Gruppeprocesser kan noget særligt

Jeg har haft mere end 500 personer igennem forskellige gruppeforløb - og det har givet mig stor respekt for, hvad det at være i et fællesskab kan have af betydning og skabe af forandring. 

Det centrale ved de gruppeprocesser, som jeg faciliterer er, at der er fokus på de grundlæggende principper for, hvordan vi mennesker fungerer. Det betyder, at det ikke handler om Peter eller Poul. Anna eller Katrine. Det handler om det, som gælder alle mennesker: 

Alle har tanker. Alle oplever deres tanker. Alle kender til at have stressede tanker. Alle kender til at have ro på tankerne. Alle har et sind, der vil vende tilbage til sit naturlige udgangspunkt, hvis de stopper med at tænke videre.  

Det er befriende at se på det, som er grundlæggende fælles for os mennesker. Det skaber genkendelse og lettelse, når vi opdager, hvordan der er nogle helt grundlæggende præmisser, som er ens for os alle. 

Formålet med gruppeforløb - og gruppeprocesser

Mange bliver overraskede over, hvad det kan betyde for en gruppe af medarbejdere eller ledere at rette fokus på, hvordan sindet fungerer. 

Men det kan have afgørende betydning og skaber reelle forandringer i en gruppe. 

 

Helt overordnet har det betydning for mange områder af vores privat - og arbejdsliv, når vi som menneske - og gruppe opdager, at det er muligt at vende tilbage til et roligt sind, når vi har været pressede. 

Eksempler kan være: 

- Øget trivsel og mere mental klarhed

- Bedre samarbejde og lydhørhed overfor hinanden  

- Adgang til kreativitet og nye løsninger 

- Mental robusthed og resiliens

Uanset fokusområde, så kan det at se på de bagvedliggende principper for vores menneskelig sind hjælpe os med at trives bedre både som individ og som gruppen. 

DSC_0599-01_edited.jpg

Mit job er at vinkle og pege på netop de principper, som har betydning for, at gruppen får indsigter på det ønskede område. Uanset om det er trivsel, samarbejde eller noget helt tredje. 

De 3 principper - Anne Stærk Dickenson.j

Den samhørighed, der kan opstå i en gruppe er unik. Det kræver, at vi hele tiden retter fokus på det upersonlige - det som er fælles for os. Men har vi blik for det, har vi mulighed for at mødes på en ny og meningsfuld måde. 

bottom of page