MIN TILGANG TIL PSYKOLOGIEN

Min erfaring er, at alle mennesker længes efter indre ro eller et stille sind. Eller sagt med andre ord: En dyb følelsen af at alt er okay og at man selv er okay.

I mine år som psykolog har jeg været omkring mange metoder for at hjælpe mine klienter med netop at finde ind til roen og det stille sind. Min klare erfaring er, at løsningen er at gøre mindre og lade roen komme af sig selv. Det lyder paradoksalt - men i det øjeblik vi erfarer, at det er sådan sindet virker, så er det befriende. Det er især mødet med metakognitiv terapi og forståelsen af de tre principper, som har ændret hele mine tilgang til psykologien.  

En anden vigtig del af min behandling og tilgang til psykologien er inddragelse af kroppen. Her er jeg særlig inspireret af biofeedback, hvor jeg arbejder med vores hjerterytme - og hvordan det at få hjertet til at slå roligt og harmonisk har stor betydning for vores mentale og følelsesmæssige overskud. 

Aktuelt er jeg ansat 3 dage om ugen i CEKTOS, hvor jeg arbejder indenfor den metakognitive tilgang, samtidig med at jeg har 2 dage om ugen i min private praksis, hvor jeg arbejder meget med biofeedback, samt er inspireret af forståelsen af de tre principper. 

Rent formelt er jeg autoriseret psykolog og godkendt specialist i psykoterapi. Jeg er medlem af Dansk Psykologforening og er underlagt de fælles nordiske regler om etik og tavshedspligt.

 

- I gang med certificering metakognitiv terapi v/ Adrian Wells. Færdig certificeret i 2021.  

- Certificeret som træner i biofeedback v/ HeartMath Institute, Californien. 2019

- Færdiggjort EMDR-uddannelsen.2018  

- Certificeret i biofeedback v/ HeartMath Institute, Californien.2017.

- Godkendt specialist i psykoterapi (voksne) efter Dansk Psykolog Forenings retningslinjer. 2017.

- Autoriseret ved Psykolognævnet. 2009. 

- Cand.psych. på Psykologisk Institut, Århus Universitet. 2007. 

UDDANNELSE

"Negative følelser kan være så vanedannede,at vi let glemmer at gøre noget ved dem" 

ARBEJDSLIV

​​- Privat praktiserende psykolog siden 2009. Geografisk placeret i Viby J.  

- Ansat som psykolog i CEKTOS, hvor jeg arbejder ud fra en metakognitiv tilgang. 2019-

- Psykolog på Rådgivningscentret, Århus Kommune, hvor jeg arbejder med børn og familier, som er berørt af seksuelle overgreb, vold i nære relationer eller har andre svære livssituationer. Som en del af mit arbejde på Rådgivningscenteret arbejder jeg som VISO-konsulent. 2013-2019. 

- Psykolog og projektleder for et projekt om uledsagede flygtningebørn i Familieafdelingen i Rudersdal  Kommune. 2010 - 2013. 

- Psykolog på gruppeforløb for unge, der er vokset op med forældre med alkoholproblemer. TUBA,  København. 2011 - 2012. 

- Privat praktiserende psykolog på fuld tid i klinik på Østerbro. 2008-2009.

- Ansat som psykolog i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), Ballerup Kommune. 2007-2008.

- Ansat som cand. psych. med ansvar for et forskningsprojekt om spontane erindringer og  fremtidsforestillinger for professor Dorthe Berntsen, Psykologisk Institut, Århus Universitet. 2007-2007. 

Se min profil på LinkedIn

"Det er ikke altid let

- men det er altid muligt"

PUBLIKATIONER

​​​​- Medforfatter til artiklen “Vejen til et nyt liv” i Psykolog Nyt 17-2012   http://infolink2003.elbo.dk/PsyNyt/Dokumenter/doc/17678.pdf 

- Andenforfatter på forskningsartikelen: “Involuntary (Spontaneous) Mental Time Travel into the Past and   Future”, der blev publiceret i det internationale tidsskrift Consciousness and Cognition.
  http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1053810008000329

- Førsteforfatter på artiklen ”Eftervirkninger af tsunamien” i Psykolog Nyt 17 – 2006.   http://infolink2003.elbo.dk/PsyNyt/Dokumenter/doc/14337.pdf

Psykolog Anne Stærk Dickenson         Rugbjergvej 20, Viby J          mail@annestaerk.dk         51346664