top of page

HVAD ER BIOFEEDBACK?

En harmonisk hjerterytme hjælper dig med at finde ro 

Biofeedback er en videnskabelig baseret metode, der gør det muligt for dig at få feedback fra din krop og dit hjerte ved hjælp af en sensor på øret. Det er en unik mulighed for at få indsigt i, hvordan din krop har det, og hvornår den er i balance.

Du hjælper din krop ind i sin naturlige og harmoniske tilstand. 

Det har en positiv effekt på resten af din krop og dit sind. 

 

Du kan måle, hvornår dit nervesystem er i balance og dit hjerte slår i en regelmæssig og harmonisk rytme. Det er tilstand, hvor du kan tænke mere klart, har bedre adgang til dine ressourcer og bedre kontakt med det, som er vigtigt for dig. 

ET ROLIG HJERTE GIVER ET ROLIGT SIND

Det er helt enkelt: Hvis dit hjerte slår i en rolig og harmonisk rytme, vil det sende beroligende og positive signaler til din krop og din hjerne om, at alt er, som det skal være.  

Din krop falder til ro - og så er det lettere få kontakt med et mere stille sted inde i dig. Et sted, hvor tanker og følelser larmer mindre, og hvor det er lettere at få perspektiv på livet igen. 

HVAD FÅR DU UD AF BIOFEEDBACK?

   - Du får erfaring med at bringe din krop i balance

   - Du kan lettere få adgang til hjertets intelligens

   - Du får feedback på, hvornår det du gør virker

   - Du kan give dig selv pauser med fokuseret ro 

   - Du kan træne din krop i at være i balance

   - Du får en unik indsigt i din krop og dens tilstand

   - Du kan bruge dine erfaringer i hverdagen 

HVORDAN GØR DU?

Biofeedback handler om at  stoppe op - og lade krop og sind falde til ro

Fysiologisk balance:

Du hjælper din krop ind i en bestemt fysiologisk tilstand ved at bruge din vejrtrækning. Det er en specifik tilstand, hvor dit hjerte slår harmonisk, og dit nervesystem er i balance. Sensoren gør det muligt for dig at få feedback fra dit hjerte, så du kan se, om det du gør virker. Effekten bliver visuel og konkret, hvilket kan gøre det lettere og mere motiverende at få prioriteret i hverdagen.  

Mental og følelsesmæssig ro:

Vejrtrækningen hjælper dig med at få det bedste fysiologiske afsæt for et mere stille sind. I det øjeblik din krop er i harmoni og dit hjerte sender rolige signaler til din hjerne, så har du bedre forudsætninger for at give slip på dine tanker og følelser. Målet er ikke at få dine tanker og følelser til at gå væk. De må gerne være der. Det handler mere om at få en oplevelse af at blive mere fri af de følelser og tanker, som optager dit sind. 

I hverdagen kommer mange af os til at trykke så meget på speederen, at vi mister vores overblik og glemmer, hvad der er godt for os.

Biofeedback kan hjælpe os til at slippe speederen og lade vores krop og sind falde tilbage i den rolige og naturlige tilstand, som er vores natur.  

Det er en rar tilstand at være i. Det kan føles som at være kommet hjem. 

HVOR LANG TID SKAL DU BRUGE?

Det vigtigste er, at du bruger biofeedback på en måde, der giver mening for dig, og som passer til dit liv. 

 

Du kan tage en pause på 5-10 minutter, hvor du har fokus på din vejrtrækning og på dit hjerte. Eller du kan integrere det i hverdagen uden aktivt at tage en pause. Det vigtigste er, at du får erfaring med den betydning det har lige at stoppe og få kontakt med den intelligens, som dit hjerte rummer. 

I starten er det hjælpsomt for de fleste at sidde med sensoren et stille sted, men jo flere erfaringer du får, jo lettere er det at anvende erfaringerne i hverdagen - også uden sensor - fordi du ved, hvad du skal gøre, og hvordan det påvirker kroppen positivt.  

HVAD SKAL DU BRUGE FOR AT KOMME I GANG?

Det er forholdsvis enkelt at komme i gang. Du har brug for at investere i en sensor, sådan at du kan koble din telefon op til app’en Inner Balance. App’en er gratis, men kan kun bruges, hvis du har en sensor. 

 

Du kan købe sensoren hos mig. Der følger en introduktion med, så du bliver guidet i gang. Min erfaring er, at det også kan være hjælpsomt med en introduktion for at sikre, at du kommer godt i gang.  

Fig.1.jpg

HVORDAN SER DU OM DIN KROP ER I BALANCE? ​​

Sensoren måler på ændringer i tid mellem dine hjerteslag, hvilket kaldes Heart Rate Variability (HRV). Ved at se på tiden mellem dine hjerteslag, kan du få indsigt i det mønster, som dit hjerte slår med.   

Dine hjerteslag følger altid din vejrtrækning, og derfor kan du bruge din vejrtrækning til at få dit hjerte til at slå harmonisk og regelmæssigt. 
 

Hvis du trækker vejret roligt og regelmæssigt, så vil dit hjerte automatisk begynde at slå i samme rolige takt. Det skaber et fint mønster i din hjerterytme, hvor pulsen stiger og falder i takt med dine ind- og udåndinger – og det er i denne fysiologiske tilstand, at dit nervesystem er i balance. Det kaldes at være kohærent. Det er en anden tilstand end afslapning.  

 

 

En kohærent hjerterytme betyder, at kroppen i ro og klar på samme tid, ligesom en bueskytte der lige inden et skud både er rolig og fokuseret på en og samme tid. Det er fra dette sted, at vi bedst navigerer i livet - og det er en anden fysiologisk tilstand end afslapning.

Du kan se på grafen, hvordan mønsteret i din hjerterytme ændrer sig fra at være kaotisk til at være kohærent. Ønsket med biofeedback er, at du opdager, at denne tilstand findes og at du selv kan finde ind til den ro og harmoni, når det er hjælpsomt i dit liv. 

HEARTHMATH CERTIFICERET

 

Jeg er certificeret fra HeartMath Instituttet i Californien, USA. Jeg er uddannet i at bruge biofeedback med klienter, samt i at undervise og supervisere andre professionelle i biofeedback. 

BIOFEEDBACK STARTPAKKE

 

Kom godt i gang og køb en startpakke, som indeholder min bog om biofeedback, en sensor og en introtime. 

Psykolog_Anne_Staerk_Dickenson_bog.jpg
sensor.jpg
Online behandling - Anne Stærk Dickenson

ER DU BEHANDLER?

 

Og har du fået lyst til at lære mere om biofeedback?

Hjertelogo_2021.jpg

FORSKNINGEN BAG

 

Er du interesseret i at læse mere om forskningen bag biofeedback, så har jeg samlet en masse viden.

bottom of page