BIOFEEDBACK HJÆLPER DIG MED AT BLIVE KOHÆRENT

Din hjerterytme er vigtig for din trivsel og for din evne til at finde ro, regulere følelser og navigere i livets udfordringer på en god måde. Det er nemlig sådan, at når dit hjerte slår i sin naturlige rytme, så er du i en bestemt fysiologisk tilstand, hvor du har større mentalt overskud, lettere ved at tænke kreativt og løse problemer på en hensigtsmæssig måde. Det kaldes at være "kohærent", og det er i denne fysiologiske tilstand, at din hjerne fungerer bedst. 

Biofeedback handler om at træne og lære at påvirke din hjerterytme, sådan at du får erfaring med at blive kohærent (den ønskede fysiologiske tilstand). Du kan påvirke din hjerterytme igennem din vejrtrækning - og ved at ændre din hjerterytme så den bliver harmonisk og naturlig, så skaber du en beroligende effekt og gode betingelser for din hjerne og resten af din krop. Det kan du bruge aktivt i din hverdag til at skabe større mentalt og følelsesmæssigt overskud. 

Jeg er certificeret fra HeartMath Instituttet, Californien, hvor jeg er uddannet både i forhold til egen klinisk praksis, samt i at undervise og supervisere andre i brugen af biofeedback. Min tilgang til biofeedback tager udgangspunkt i deres forskning og kliniske praksis. 

HVORDAN FOREGÅR BIOFEEDBACK?

Det unikke ved biofeedback er, at at du ved hjælp af en sensor på øret har mulighed for at få feedback på, hvordan din krop har det, og hvordan dit hjerte slår. Dette er vigtigt, fordi din hjerterytme afspejler dine følelser. Når du er frustreret, stresset eller usikker slår dit hjerte kaotisk og uden rytme, mens din hjerterytme er langt mere harmonisk og kohærent, når du er rolig og tilpas. Det betyder, at du igennem din vejrtrækning har mulighed for at påvirke din hjerterytme, hvilket igen påvirker dit humør og dit overskud. Biofeedback er en god mulighed for at forene hjerne og hjerte på en måde, hvor du hurtigt kan mærke forandring i din hverdag.  

Det er desuden dybt relevant for dine omgivelser. Det er nemlig sådan, at hjertets elektromagnetiske felt kan måles flere meter væk fra os. Det betyder, at du igennem din hjerterytme påvirker de folk, der er omkring dig, fx dine børn, din ægtefælle eller dine kollegaer. Derfor gør du noget godt for både dig selv og andre ved at få en rolig og harmonisk hjerterytme.

Har du lyst til at lære, hvordan du kan bringe din krop i balance og få dit hjerte til at slå i sin naturlige rytme? Så kan et forløb være noget for dig. Her bliver du introduceret til konkrete teknikker til, hvordan du kan finde ro og trivsel i hverdagen, samtidig med at du introduceres til biofeedback og hvordan du kan bruge det konstruktivt.   

Det er nemlig ikke kun i overført betydning at hjertet er vigtigt.

"Alle kan lære at ændre deres fysiologi og deres emotioner igennem deres hjerterytme. Også dig"

GRATIS MEDITATION

Brochure_Biofeedback_1.jpg

Psykolog Anne Stærk Dickenson         Rugbjergvej 20, Viby J          mail@annestaerk.dk         51346664