top of page

De tre Principper - livet opleves altid indefra og ud


Noget af det, som De tre Principper peger på er, hvordan vi mennesker altid oplever livet gennem vores egne tanker - fra øjeblik til øjeblik.


Ofte ser vi slet ikke verden. Vi er alt for opslugt af at opleve vores tanker!


Jeg har fået tilsendt et vidunderligt eksempel på, hvordan vi mennesker altid oplever livet gennem vores egne tanker. Og jeg har fået lov til at dele historien med jer. Den kommer her: En historie fra det virkelige liv " Vi er tre par på vejen, som i stedet for at sidde sammen nytårsaften, sidder i hvert vores hus og holder nytårsaften. På et tidspunkt ser jeg fra mit køkken, at der er mørkt hos naboen, og tolker straks at de to andre par nok har fundet sammen, spiser sammen, hygger sammen, ikke har spurgt os om vi vil med. Jeg tænker, at vi er udenfor på vejen, og at jeg vil påtale det næste gang jeg ser dem, og spørge hvorfor vi ikke blev spurgt osv. Det kører rigtigt afsted med mig. Jeg bliver ked og tung, gider ikke rigtig nytårsaften. Utroligt så hurtigt det går med de negative tanker. Kort efter kommer min mand ind og fortæller, at 'mørket hos naboen' bare skyldes at de kun har lys i stuen! Altså har naboerne ikke fundet sammen 'bagom' vores ryg. Der er ingen grund til bekymring, ophidselse og ked af det hed, som jeg ellers fik på no time! " Jo mere du opdager det - jo lettere bliver livet Vores hjerner er så gode til at producere historier om livet, som kan skræmme os, gøre os kede af det eller skabe voldsomt fysisk ubehag. Det kan gå så stærkt! Men jo mere vi kan begynde at opdage, hvad det er der sker, jo mindre vil vi reagere på de historier, som vores hjerne skaber. Vi vil opdage, at vi kan "se gennem" historierne og grine lidt af vores kreative sind, som til tider har lidt tendens til at være en dramaqueen. Det kan væres så befriende at begynde at få øje på! Prøv engang at få øje på eksemplerne fra dit eget liv. Der vil helt sikkert være mange!

Comments


bottom of page