top of page

De tre Principper og stress - hvis bare døgnet havde flere timer...

Kender du oplevelsen af, at "Jeg skal lige..." eller "Hvis jeg bare løber lidt hurtigere, så kan jeg nå det hele..."? Det gør jeg! I så mange år har jeg jagtet tid. Det har føltes som om, at der ikke var timer nok i døgnet - og at jeg skulle optimere og effektivisere for at få mest mulighed ud af den tid, som jeg havde til rådighed.

Hold da op, hvor kan det vær


e stressede hele tiden at skulle nå mest muligt på mindst muligt tid. Og så her i lørdags slog det mig, at jeg har fået en ny oplevelse af tid efter mit møde med De tre Principper.

Jeg jagter ikke længere tidsoptimeringen. - og det har paradoksalt nok betydet, at jeg føler, at jeg har fået mere tid


Noget af det, som jeg fik øje på er at tid er tid. Et øjeblik er et øjeblik. Nuet er nuet. Hverken mere eller mindre. Men vores oplevelse af tid kan ændre sig helt radikalt. I det ene øjeblik kan vi have oplevelsen, at vi har tid nok - og i det næste øjeblik kan vi have oplevelsen af, at vi er presset og bagud på tid. Det jeg troede var løsningen viste sig at være problemet!


Jeg har i mange år været vant til at effektivisere min tid. At tænke over, hvordan jeg skal gøre tingene for at nå mest muligt. Mit sind har derfor været fyldt op med masser af tanker om tid. Meget har drejet sig om tid. Jeg plejede nemlig at tro, at jeg så ville kunne udnytte min tid bedst, hvis jeg tænke i de bange.Men sådan er det ikke. I hvert fald ikke for mig.


Lad os lave et lille tankeeksperiment:

Sæt dig ned i 1 minut og tænkt på alt det, som du skal nå - og forsøg at lægge en plan for, hvordan du kan nå mest muligt på kortest mulig tid.


__________________________


Gør det nu... Brug 1 minut på øvelsen!


__________________________


Hvordan fik du det?

Hvilken følelse spreder sig i din krop?

Følelsen af stress? At du ikke har tid nok? At du hellere må løbe lidt hurtigere for at nå det hele?

Kan du se det?


Det paradoksale er, at du i forsøget på at optimere og skabe mere tid netop har skabt den modsatte oplevelse. Du har lige skabt din egen oplevelse af at være bagud på tid!


Min oplevelse af tid er skabt af mine egne tanker om tiden - og at hvis jeg ikke hele tiden stresser mit sind med tanker om tidsoptimering, så falder det til ro

Jeg har simpelthen fået øje på, hvordan jeg både trives og præstere bedre, når jeg ikke fylder mit sind på med tanker om at tidsoptimere.


Det har været en lettelse at give slip. Jeg har ikke fået mere tid (tid er jo tid), men jeg har fået oplevelsen af at have mere tid. Eller mere præcist, så er jeg stoppet med hele tiden at skabe min oplevelse af at mangle tid.


Og det har givet ro. Og mere overskud til livet.

Comentarios


bottom of page