top of page

De tre Principper og følelser - når den "gamle følelse" kommer igen og igen...

Vi kender det så godt. Det med at de samme stærke og ubehagelige følelser overmander os gang på gang... Og vi vil så gerne slippe af med dem.


Men har du tænkt over, at det er faktisk ikke er den samme følelse, der kommer igen og igen? Det er en ny følelse, som bliver skabt af nye tanker i et nyt øjeblik. Det føles bare som om det er den samme følelse, som aldrig helt vil slippe dig.

Uanset hvor stærke og skræmmende vores følelser er,

så er de altid skabt af vores tanker i nuet.

Den følelse du mærker er altid skabt af de tanker du tænker på. Tanker og følelser hænger uløseligt sammen. Dine tanker skaber dine følelser. Og du bliver bevidst om dine følelser, når du tænker på dem.

Det er altså ikke en gammel tanke eller en gammel følelse du mærker. Det er en ny tanke, som bare har samme indhold som en tidligere tanke. Vi kan kalde dem vanetanker.


Og hvorfor er det så vigtigt? Det kan være rart at få øje på, at dine følelser faktisk slipper. De er væk i løbet af dagen. Det er bare ikke sikkert, at du opdager det. For i det øjeblik du kigger efter om følelsen stadig er der - så tænker du jo på den. Og vupti er den tilbage!


Der er også mange, som oplever at de har en konstant følelse uden at de tænker på noget.

"Jamen, jeg tænkte ikke på noget - og følelsen var der hele tiden"

Der er altid en 1:1 kobling mellem tanke og følelse. Følelser kommer af de tanker du tænker. Det er bare ofte, at vi kan gå ubevidst rundt og "tygge" på et emne. Vi er altså ikke klar over, at en del af vores bevidsthed går med at tænke over emnet. Det er derfor, at vi har vores følelser. De er med til at gøre os opmærksomme på det - de hjælper os med at få øje på, at vi ubevidst går rundt og er bange / angst / stresset / vred over noget.

Har du lyst til at se dine følelser i et nyt lys - og få øje på, hvad de fortæller dig? Så kan du se min video om følelser:

I denne video fortæller jeg lidt mere om, hvordan følelser ikke siger noget om verden, men hvordan de i stedet er vigtig feedback på vores tænkningKender du til stærke og intense følelser? Så kan du se nedenstående video. Her er der inspireret til, hvad du skal gøre og ikke gøre ved stærke følelser.

Det kan være svært at få øje på, hvordan intense og stærke følelser er lavet fuldstændig på samme måde som alle de andre mindre intense følelser, som du mærker i løbet af din hverdag.

Intensiteten af følelserne kan snyde os, så vi ender med at tro, at de er mere sande og virkelige.Comments


bottom of page