top of page

De tre Principper - giv slip på fortiden

En negativ tanke fra fortiden kan definere din fremtid

- med mindre du kender tankers natur!


Vi havde Corona for en måneds tid siden, og en af dagene lå jeg og så Løvernes Konge med mine børn. Det er en rørende film.


Pludselig blev det så tydeligt for mig, hvordan en tanke kan påvirke resten af livet.

I hvert fald, når vi tror på tanken!Til de af jer, der ikke har set filmen, så er det netop det, som sker for løveungen Simba. Hans onkel overbeviser ham om, at han er skyld i at faderen dør. Simba lever derfor sit liv ud fra en antagelse om, at han er morder; at han er skyld i sin fars død.


Simba tror på tanken. Den er sand for ham. Den skaber hans virkelighed.


Til sidst i filmen sker forløsningen. Simba finder ud af, at han er uskyldig - at tanken ikke er sand. I det øjeblik ændrer hans selvbillede sig. Han føler sig værdig som konge.


På et splitsekund ændrer hans virkelighed sig.

Det sker i det øjeblik han indser, at det han har tænkt ikke er sandt.


Har du en sådan en tanke fra fortiden?

Jeg har talt med så mange klienter, som har fået tanker om sig selv, som de troede på, da de var børn. For eksempel tanken om, at de er ikke værd at elske. Sådan en tanke kan påvirke hele livet, hvis vi lever med den som en sandhed. Men det er det ikke. Det er en tanke!


Der findes ALTID andre tanker om samme situation og samme fortid.


Hvis du sidder lige nu med en indvending og tænker, at det er noget andet med dig, for det du tænker på omkring din fortid er sandt. Så er det for det første okay. Det må du selvfølgelig gerne tænke. Du må også gerne holde fast i at det er sandt. Det er slet ikke op til mig at vurdere noget som helt.


Det jeg peger på, at alt hvad vi oplever er skabt af tanker. Og at vi kan tænke mange forskellige ting om den samme situation. Eller om den samme fortid. Og det kan være vigtigt at få øje på. Ligesom det kan være vigtigt at huske på, at:


Tanken "Jamen, min tanke er sand!" også er en tanke.


Det er derfor De tre Principper kan gøre så stor en forskel i folks liv.


En ny forståelse og et nyt forhold til de tanker, som vi tidligere har defineret os, kan sætte os frie. Det kan ændre vores liv! Tænk bare på, hvor stor betydning det havde for Simba.


I min video taler jeg mere om hvordan en større forståelse for tankers natur kan have afgørende betydning for at vi kan slippe tankerne fra fortiden.

Og husk fortiden eksisterer ikke mere. Det er kun dine tanker om fortiden, som du mærker. Det er derfor det kan have så stor betydning, når du kan give slip på dem!


Det er ikke fortiden du skal give din opmærksomhed til, men du kan tillade tanker om fortiden at dukke op i nuet - og ved at se på dem i et nyt lys i nuet, så vil du kunne opleve at blive fri af din fortid.Comments


bottom of page