TIL VIRKSOMHEDER

BOOK EN DAG MED YOGA OG PSYKOLOGI

Med afsæt i det bedste af to verdener har yogalærer Kristina Spanggaard og jeg udviklet et koncept til virksomheder, som ønsker at forkæle deres medarbejdere på en måde, der samtidig styrker medarbejdernes modstand mod stress og udbrændthed. Kombinationen af kropslig velvære og psykologisk viden udgør fundamentet for vores 1-dags-workshop, der skaber trivsel og ro hos medarbejderne, og som præsenterer dem for teknikker, som de kan anvende konstruktivt i deres arbejdsliv efter workshoppen. Læs mere her.

BRUG BIOFEEDBACK TIL AT SIKRE TRIVSEL OG GODE PRÆSTATIONER HOS LEDERE OG MEDARBEJDERE, ELLER FOR AT SIKRE ET GODT ARBEJDSMILJØ

Der er et højt arbejdstempo på de fleste virksomheder i dag - og derfor er det helt afgørende at finde en balance, hvor medarbejderne trives og samtidig præsterer godt. Det er i den sammenhæng, at biofeedback er relevant: Vi har brug for mental og kropslig ro for at kunne præstere. 

 

Biofeedback er en en konkret, videnskablig baseret metode, hvor du igennem vejtrækningen lærer at bringe din krop i balance - og det har afgørende betydning for dit mentale overskud. Ved at få ro på de fysiologiske processer, som automatisk aktiveres i kroppen, når vi er pressede eller stressede, frigives energi og ressourcer til at kunne handle mere relevant og hensigtsmæssigt i arbejdslivet. Dette er en konkret og yderst relevant læring for både medarbejdere og ledere.


HeartMath Institute har udviklet teknikker til netop at modvirke stress og i stedet skabe mental og fysiologisk balance. Helt konkret foregår biofeedback ved at du igennem en sensor på øret har mulighed for at få direkte visuel feedback på, hvordan du har det. Du ser resultaterne på din telefon. Sensoren måler din hjerterytme, som er en relevant indikator på din fysiologiske og psykologiske tilstand. Vores hjerterytme afspejler nemlig vores følelsesmæssige tilstand: Når vi er frustrerede, stressede eller usikre slår vores hjerte kaotisk og uden rytme, mens vores hjerterytme er langt mere harmonisk og regelmæssig, når vi er rolige og tilpasse. Igennem din vejrtrækning har du mulighed for at påvirke din hjerterytme, hvilket igen påvirker dit humør og dit overskud.

På den måde er det muligt at arbejde med og få indsigt i, hvordan dit hjerte slår - og dermed også om du befinder dig i den optimale, fysiologiske tilstand, hvor du har det bedste udgangspunkt til at træffe gode beslutninger, tænke kreativt og håndtere arbejdslivets udfordringer på den bedst mulige måde. Det er nemlig, når dit hjerte slår i sin naturlige rytme, at både hjerne og krop fungerer bedst. 

Det er desuden interessant, hvordan hjertets elektromagnetiske felt kan måles flere meter væk fra os. Det betyder, at vi igennem vores hjerterytme påvirker vores omgivelser og de folk vi omgiver os med. Derfor er det afgørende for en arbejdsplads, at der arbejdes med, at vi "smitter" hinanden med positiv energi fremfor at vi udsender stress og frustration.   

"Alle har brug for at restituere for at kunne præstere"

Psykolog Anne Stærk Dickenson         Rugbjergvej 20, Viby J          mail@annestaerk.dk         51346664